Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Bedenkt u de naam voor onze nieuwe gemeente?

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 15 juni 2017

Met die vraag nodigen de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard hun inwoners uit om de naam voor de nieuwe gemeente te bedenken. Vanaf 15 juni kunnen inwoners suggesties indienen.

Lees meer

Herindelingsontwerp ter inzage

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 3 februari 2017

Vanaf 2 februari 2017 kunt u het herindelingsontwerp gedurende 8 weken digitaal inzien op www.opwegnaaralblasserwaard.nl. Ook kunt u het herindelingsontwerp inzien bij de balie van het gemeentehuis van Giessenlanden, Groeneweg 33 te Hoornaar.

Lees meer

Van onze burgemeester Werner ten Kate

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 1 februari 2017

Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad het herindelingsontwerp vastgesteld, en daarmee een eerste formele stap gezet naar een fusie van Giessenlanden met de gemeente Molenwaard. De afgelopen periode is er op vele plaatsen gesproken en gediscussieerd over deze fusie.

Lees meer

Minister aan zet in herindelingsprocedure Vijfheerenlanden

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 7 juli 2016

De leden van de IPC zijn het niet eens geworden over de provinciekeuze die gekoppeld is aan deze herindeling. Om uit deze impasse te komen heeft de IPC in goed overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) besloten om de minister te vragen een procesinterventie in de herindelingsprocedure te doen. 

Lees meer

Coalitie H'VELD-G'DAM wimpelt referendum over Drechtsteden af

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 4 november 2015

Het burgerinitiatief voor een referendum over Drechtsteden heeft het niet gehaald in de raad van Hardinxveld-Giessendam. Dat gebeurde afgelopen donderdag met dezelfde stemverhouding als bij het besluit over Drechtsteden op 9 juli, negen tegen zeven

Lees meer

Volgende fase meerwaarde-onderzoek Giessenlanden en Molenwaard

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 15 oktober 2015 door Fractievoorzitter

De raden van Giessenlanden en Molenwaard gaan in december 2015 vervolgafspraken maken over de verdere verkenning naar de meerwaarde van een bestuurlijke fusie tussen beide gemeenten.

 

Lees meer

Rinus Houtman waarnemend burgemeester Leerdam

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 27 maart 2013

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft na overleg met de Leerdamse fractievoorzitters van de gemeenteraad besloten een waarnemer te benoemen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Lees meer

Marcel Doodkorte voorgedragen als nieuwe wethouder voor de VVD in Gorinchem

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 5 februari 2013

De VVD-fractie Gorinchem heeft Marcel Doodkorte voorgedragen als nieuwe wethouder in het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gorinchem.

Lees meer

VVD in Gorinchem zoekt nieuwe wethouder

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 10 januari 2013

De VVD afdeling Gorinchem is naarstig op zoek naar een vervanger voor de vertrokken wethouder Trix van der Torren, die liefst fulltime haar hele pakket overneemt. Dat is afgelopen dinsdagavond met de coalitiepartners afgesproken.
 

Lees meer

Anton Barske voorgedragen als nieuwe burgemeester Gorinchem

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 19 december 2012

De heer A.C. (Anton) Barske (GroenLinks) wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gorinchem. De gemeenteraad heeft dit op dinsdag 18 december besloten in een extra raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap