Dossier Arkel

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.
Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Heropening stationsomgeving Arkel door wethouder Jan de Groot

Dossier Arkel; geplaatst op donderdag 27 december 2018

In de achterliggende periode is de omgeving van Merwede-Lingelijn station Arkel ingrijpend aangepakt. Net als bij diverse andere stations langs de lijn, zijn in Arkel de geplande verbeteringen door de samenwerkende partijen tot een mooi resultaat gebracht. Op die manier wordt de Merwede-Lingelijn steeds een stukje beter.

 

Lees meer

Ontsluitingsweg Arkel, Inwoners van Arkel nu aan zet

Dossier Arkel; geplaatst op maandag 27 juli 2015

Nu het hele proces van locatiekeuze tot aan grondverwerving is afgerond, kunnen de eerste stappen in de bestemmingsplanprocedure aanvangen. In de eerste week van september organiseert de gemeente een informatieavond waar inwoners terecht kunnen met vragen over de plannen.

Lees meer

Opening nieuw Gezondheidscentrum met appartementen in Arkel

Dossier Arkel; geplaatst op zaterdag 2 november 2013

Op donderdag 31 oktober openden Kleurrijk Wonen en de gemeente Giessenlanden op feestelijke wijze het vernieuwde Raadhuisplein in Arkel. KleurrijkWonen bouwde hier een nieuw gezondheidscentrum met appartementen. De gemeente Giessenlanden heeft het plein opnieuw ingericht.

Lees meer

'Proef hekwerk onder spoorbomen succes'

Dossier Arkel; geplaatst op dinsdag 11 augustus 2009

Het aanbrengen van hekwerk onder spoorbomen zorgt dat voetgangers en fietsers minder vaak onder de gesloten bomen door gaan. Dat concludeert TNO op basis van proeven die hiermee zijn gehouden. Spoorbeheerder ProRail start nog dit jaar met het aanbrengen van de hekwerken op ruim honderd locaties in Nederland.

Lees meer

Kulturhus Arkel

Dossier Arkel; geplaatst op zondag 2 augustus 2009

Het centrum van Arkel wordt geherstructureerd. De gemeente wil in het nieuwe centrum een nieuw dorpshuis realiseren. Het gaat om een zogenaamd Kulturhus: een gebouw dat onderdak kan bieden aan diverse maatschappelijke voorzieningen (welzijn, zorg, cultuur).

Lees meer

Nieuw fietspad langs Vlietskade Arkel

Dossier Arkel; geplaatst op donderdag 23 juli 2009

Het Waterschap Rivierenland verwacht dat in het laatste kwartaal van 2010 een fietspad kan worden aangelegd langs de Vlietskade tussen Arkel en Gorinchem.

Lees meer

Veel Arkelnaren bij presentatie Merwedelingelijn

Dossier Arkel; geplaatst op dinsdag 7 april 2009

Onder grote publieke belangstelling werden vorige week in het Gorcums-stadhuis de vernieuwingen rond de Merwedelingelijn toegelicht. Coördinerend bestuurder Herman van Santen ontving de gasten, voor een groot deel uit Arkel, verheugd in de raadzaal.

Lees meer

Van de naamgever mag Plein 983 ietsje kleiner

Dossier Arkel; geplaatst op vrijdag 7 november 2008

Bij het overhandigen van de handtekeningen, naar aanleiding van een enquête gehouden onder de inwoners van Arkel,hield Hans Meijer namens de Historische Vereniging Arkel en Rietveld een vurig pleidooi voor het ongewijzigd behoud van Plein 983 en het grasveld.

Lees meer

Ontsluiting Arkel via de Vlietskade?

Dossier Arkel; geplaatst op zaterdag 23 augustus 2008

Bij de centrumontwikkeling in Arkel is sprake van een alternatieve ontsluiting voor het verkeer aan de zuidzijde van het dorp, via de Vlietskade naar Gorinchem. Het verkeer komt dan uit op de Haarsekade of de Mollenburgseweg in Gorinchem

Lees meer

Historische Vereniging tegen sloopplannen in Arkel

Dossier Arkel; geplaatst op vrijdag 23 november 2007

De Historische Vereniging Arkel en Rietveld is tegen de rigoureuze sloopplannen rondom de Folkertstraat in Arkel.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap