Dossier Wmo & Zorg

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over Wmo en gezondheids onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Alzheimertrefpunt van start in Giessenlanden

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zaterdag 26 maart 2016

Op 26 mei vindt in De Zes Molens de eerste bijeenkomst plaats van het Alzheimertrefpunt in Giessenlanden. Het trefpunt is opgezet in het kader van de inzet van Giessenlanden voor een dementievriendelijke gemeente.

Lees meer

Ambulancedienst en HAP's leggen werkafspraken vast

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op dinsdag 23 februari 2016

Ambulancezorg en huisartsenzorg grenzen nauw aan elkaar en overlappen elkaar deels. Het is daarom belangrijk dat de zorgverleners goed van elkaar weten wie wat doet, waar ieders verantwoordelijkheid begint en eindigt en hoe ze patiënten aan elkaar overdragen.

Lees meer

Reactie op vraag Ad van Duin over Hartveilig Wonen

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zaterdag 20 februari 2016

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst over het Waardje in Arkel heb ik enkele mensen van de EHBO uit Arkel gesproken over het project HartveiligWonen. Men was hier, op z'n zachts uitgedrukt, niet mee ingenomen, daar de EHBO afdelingen in Giessenlanden niet betrokken zouden zijn geweest bij de voorbereiding van het gekozen systeem!

Lees meer

Informatie over samenwerkingsverbanden sociale veiligheid?

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 19 februari 2016

Op het gebied van sociale veiligheid, of daaraan direct gelieerd, maakt de gemeente Giessenlanden onderdeel uit van een achttal samenwerkingsverbanden en of neemt producten af bij partners. Bijgaand een overzicht van wat het samenwerkingsverband/partner doet.

Lees meer

55+Beurs Giessenlanden

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zaterdag 24 oktober 2015

Op woensdag 28 oktober aanstaande organiseren de Seniorenraad en de gemeente Giessenlanden voor de derde keer de 55+Beurs. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma. Er zijn diverse interessante lezingen en informatieve stands.

Lees meer

Informatiemarkt over veranderingen in de zorg

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op donderdag 16 oktober 2014

De gemeente neemt vanaf januari 2015 veel taken van de Rijksoverheid over op het gebied van de ondersteuning, jeugdhulp, werk en inkomen. Dit heet ook wel ‘de drie decentralisaties’. De gemeente wil inwoners informeren over de veranderingen en wat dit voor hen betekent

Lees meer

Wmo-platform is op zoek naar nieuwe leden

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 14 juli 2014

Het Wmo-platform zoekt nieuwe leden. Omdat de reikwijdte van het platform de komende tijd aanzienlijk wordt uitgebreid zoekt men met name naar ervaringsdeskundigen op het gebied van de jeugdzorg of van leven met een handicap.

Lees meer

Samenwerking Rivas Zorggroep en Hospice Gorinchem & Omstreken

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 2 april 2014

Rivas Zorggroep en de Stichting Hospice-VTZ Gorinchem & Omstreken willen de inzet van vrijwilligers binnen de palliatief terminale thuiszorg stimuleren. Hiervoor tekenden zij op woensdag 26 maart een intentieverklaring als startsein van een pilot.

Lees meer

Gemeenten kiezen voor nieuwe werkwijze jeugdhulp 2015

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 2 april 2014

De gemeenten in Zuid-Holland Zuid zijn akkoord met de nieuwe werkwijze voor jeugdhulp. Per 1 januari zijn de gemeenten verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Met deze nieuwe verantwoordelijkheid ontstaat de kans om de zorg voor kinderen en gezinnen te verbeteren.

Lees meer

GGD, Volwassenen vervullen een voorbeeldrol

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op donderdag 20 februari 2014

Hoewel het aantal jongeren met alcoholvergiftiging sinds een aantal jaren licht daalt, moesten in 2013 nog steeds 53 jongeren behandeld worden na grote inname van alcohol en soms ook drugs. Ongeveer 60 procent van de behandelde jongeren is man.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap