Dossier Milieu & Groen

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u meer lezen, klik dan op één van de teksten!

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Teus van Houwelingen, over duurzaam slopen

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zaterdag 18 juni 2016

Naast duurzaam bouwen moeten we ook aandacht besteden aan duurzaam slopen. Dus zó dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, en de materialen maximaal hergebruikt kunnen worden. Daarom is de voormalige openbare basisschool in Noordeloos duurzaam gesloopt.

Lees meer

Gemeenten stemmen in met Verpakkingenakkoord

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 21 december 2012

Minder en duurzamere verpakkingsmaterialen, inzameling en hergebruik: Rijk, bedrijfsleven en gemeenten hebben hierover nieuwe afspraken gemaakt. Een grote meerderheid van de gemeenten stemt in met de raamovereenkomst.

Lees meer

Den Hâneker opent netwerk voor elektrische fietsen

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 14 september 2012

Het project ‘Even Opladen’ geeft mensen met elektrische fietsen en scootmobielen de kans onderweg hun accu op te laden. In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden komen in totaal 26 oplaadpunten, zoals bij de Chinese Schouw in Giessenburg.

Lees meer

VVD Statenleden op bezoek in Giessenlanden

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 6 april 2012

Woensdag 21 maart jl. stapten alle 13 VVD Statenleden en een aantal gasten, onder leiding van wethouder Jan de Groot, op een boerenwagen en trokken de polder in. Daar bezochten ze een aantal bedrijven.

Lees meer

Proef in Sliedrecht; ‘Afval als grondstof’

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op maandag 30 mei 2011

Afval bestaat eigenlijk niet, maar is een grondstof voor nieuwe producten. Dat is het uitgangspunt van de proef die energie- en afvalnutsbedrijf HVC en de gemeente Sliedrecht in de maand juni gaan starten.

Lees meer

Wethouder Jan de Groot plaatst eerste blauwe papiercontainer

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op woensdag 13 april 2011

Op maandag 18 april plaatst wethouder Jan de Groot de eerste blauwe container in de gemeente Giessenlanden bij oud-wethouder en raadslid Berend Buddingh’. Dit is meteen het startsein voor de verspreiding van alle papiercontainers in de gemeente Giessenlanden.

Lees meer

GGNZ opgegaan in Waardlanden

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op woensdag 1 september 2010

Het hijsen van drie vlaggen met het logo van de nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Waardlanden markeerden dinsdagmiddag de start van de nieuwe organisatie die voortvloeit uit de GGNZ en de reinigingsdiensten van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer

Reinigingsdienst Waardlanden per 1 september van start

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zondag 15 augustus 2010

Al enige tijd wordt er achter de schermen hard aan gewerkt, maar 1 september is het dan eindelijk een feit. Vanaf die datum wordt het huisvuil in zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden opgehaald door een nieuwe organisatie met een nieuwe naam: Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Waardlanden.

Lees meer

Rapport Triple P, Inzetten op toerisme in de Waard'

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zaterdag 3 april 2010

De regio moet zich beter op de kaart zetten. Initiatieven moeten regionaal opgepakt worden. Toerisme is een thema waarop de regio zich kan profileren. De uitkomsten van een Rabobank-onderzoek naar de regionale sterkten en zwakten van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden geeft inwoners, ondernemers, gemeenten en instellingen enig houvast in hun ambitie om de regio te versterken.

Lees meer

ANWB bepleit Groene Hart met regioparken

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op woensdag 31 maart 2010

In deze recreatievisie stelt de ANWB voor om recreatieve routes te verbeteren, het “museale” agrarische landschap te beschermen en beter beleefbaar te maken, nieuwe toegankelijke natuur te ontwikkelen en de watersportmogelijkheden te verbeteren.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap