Column van lijst2 GR2010: OZB

VERKIEZINGEN geplaatst op zaterdag 2 januari 2010

Trefwoorden: eigenhuisbezitters, ozb

 
 
OZB
 
Eigen woningbezit is een groot goed dat door de VVD gekoesterd wordt. De meeste woningbezitters zijn immers hardwerkende mensen of mensen die hard gewerkt hebben en trots zijn op hun woning. De VVD-fractie in de raad van Giessenlanden heeft zich bij de behandeling van de begroting voor 2010, evenals bij de begroting voor dit lopende jaar, verzet tegen de verhoging van de OZB.
 
De VVD vindt dat elk jaar te gemakkelijk een verhoging van de OZB-opbrengst wordt gebruikt om de begroting sluitend te maken. Daarmee worden alle eigen woningbezitters via de OZB dus als het ware de melkkoe van de wethouder van financiën. Daar voelt de VVD niets voor en zeker niet nadat de meerderheid van de gemeenteraad in 2008 al voor een verhoging van 8% had gestemd.
Tegelijkertijd werd een voorstel om enige genoegdoening te geven aan alle inwoners wel aangenomen. Een vorm van inkomenspolitiek waar tegen de Giessenlandse VVD zich verzet. We hebben in 2008 dan ook een ernstig signaal afgegeven door tegen de gemeentebegroting voor 2009 te stemmen.
 
Het leed is - door de andere partijen in de gemeenteraad -echter wel geschied en het leidde er toe dat de voorstellen voor 2010 en verder gebaseerd worden op het onnodig hoge niveau van 2009.
De VVD vindt dat de gemeente zich eerst tot het uiterste moet inspannen voor maximale efficiëntie -en bezuinigingsmaatregelen en dan pas een beroep mag doen op verhoging van de OZB. Met haar verzet tegen onnodige OZB verhogingen is de VVD dus duidelijk.
Lijst2 GR2010
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst2 GR2010: OZB' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap