Column van lijst2 GR2010: Investeren in de dorpen

VERKIEZINGEN geplaatst op donderdag 14 januari 2010

Trefwoorden: investeren, maatschappelijk rendement

Investeren in de dorpen
 
Bij investeren gaat het om rendement. Dat vindt ook de Giessenlandse VVD. We zetten in Giessenlanden dan vooral in op “maatschappelijk rendement”. Dat is zeker aan de orde bij het benutten van de reserve van het Woningbedrijf:
€ 70 miljoen is een geweldig bedrag. De VVD vindt dat ongeveer tweederde van dit bedrag apart gezet moet worden in een Fonds. Daarmee kan zeker gesteld worden dat dit geld alleen voor de Giessenlandse dorpen benut wordt en nooit als bruidsschat onderdeel wordt van een eventuele herindeling.
 
Veel waard
Uit ‘het Fonds’ kunnen in de toekomst grote projecten gefinancierd worden. Tevens kan Giessenlanden er in onze dorpen voorzieningen mee in stand houden. Het onderhoud kan uit ‘het Fonds’ worden betaald.
De VVD denkt hierbij aan bijvoorbeeld het sportpark in Giessenburg, voetbalvelden, zwembaden, delen van de herinrichting van oud-Arkel, een geluidsscherm in Schelluinen, het opwaarderen van de Dorpshuizen etc.
De VVD is van mening dat de leefbaarheid van onze dorpen sterk bepaald wordt door het eigen karakter, de grote maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners en een goed voorzieningenniveau. Het is de VVD veel waard om dat als gemeente te ondersteunen.
 
Maatschappelijk rendement
Veel inwoners willen het liefst zoveel mogelijk in eigen dorp doen, zoals lid zijn van een vereniging op sportief, cultureel en/of maatschappelijk gebied.
Dat alles in elk dorp kan, is echter een utopie.
De VVD realiseert zich terdege dat in eerste instantie de financiële broekriem aangehaald moet worden om de begroting sluitend te krijgen. Zij wil ‘het Fonds’ benutten voor de toekomst van vitale dorpen en in het belang van de inwoners. Daarmee wordt volgens de VVD 'een maatschappelijk rendement’ gerealiseerd.
Zo’n rendement is nog meer waard dan een financieel rendement, want het gaat om de kwaliteit van wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de dorpen.
De VVD gaat voor de dorpen. Dat is duidelijk!
 
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst2 GR2010: Investeren in de dorpen' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap