Column Ad van Duin, 'Duur-zaam dromen in de Waard'

Mening(en) van geplaatst op dinsdag 30 april 2013

Trefwoorden: column, milieu, opinie, windmolens

'Duur-zaam dromen in de Waard'

Langs de A15 doemen ineens gigantische pilaren op. De eerste indruk is een overheersende horizonvervuiling van de Groene Waard. Automobilisten kijken ernaar en vragen zich af wat deze pilaren gaan voorstellen. Er staat geen bord met 'Hier bouwt ....'  Dus elke passant met een rijke fantasie kan er van alles bij gaan denken. "Wil men hier de hemel gaan beklimmen of zijn het de eerste onneembare grenspalen om een herindeling te voorkomen?" Maar in de Alblasserwaard weet een ieder ondertussen wel wat hier uiteindelijk van gaat komen.

De CO2 lobbyisten hebben de macht gepakt om hier - met veel overheidssubsidie - een drietal mega windturbines te laten plaatsen. Met een ruime democratische meerderheid heeft men besloten dat wij hiermee onze energiedorst kunnen lessen. Alle omwonenden moeten zich maar schikken naar het algemeen belang, alhoewel je daar van alles onder kunt scharen. Wat we wel weten is dat er een exploitant garen bij spint en dat alle belastingbetalers er een flinke duit bij mogen leggen. Dat allemaal onder het mom van ons welzijn!

Als de wieken worden geplaatst, begint de luchtig bewegende duur-zame verrommeling waar de eerste vijfentwintig jaar geen einde aan komt. De CO2 lobbyisten vieren hun uitdeelfeest en de vele tegenstanders dromen van wat zou een toverstafje kosten om de grote verdwijntruc toe te passen.

 
 
 
 
 
 Ad van Duin, VVD raadslid

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column Ad van Duin, 'Duur-zaam dromen in de Waard' ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap