Column van lijst 1 GR2014, 'De vitale burger'

VERKIEZINGEN geplaatst op donderdag 23 januari 2014 door Fractievoorzitter

Trefwoorden: column, opinie

De vitale burger
 

Wie niet beweegt staat stil. Een constatering zoals onze voetbalprofessor Johan Cruijff dit in zijn geroemde vocabulaire analyses uitspreekt. Stilstand is je in een verliezende rol plaatsen, en medisch gezien geeft te weinig beweging het risico op gezondheidsproblemen en een verminderd welzijn.
Nederland vergrijst, met als gevolg dat er ook in Giessenlanden meer ouderen zijn. Een aandachtspunt voor de lokale politiek. Maar ook u als (toekomstige) senior zal moeten werken aan een gezonde oude dag. Naast gezond eten en ontspanning is regelmatige lichaamsbeweging voor een ieder en in het bijzonder voor ouderen heel belangrijk.

Hoort u ook graag, dat u er nog goed uit ziet voor uw leeftijd? Dan is het aan te raden om er over na te denken hoe je dat zo kan houden. Wat kun je er zelf aan doen om je goed te blijven voelen, fit te zijn en te genieten van een vrolijk en vrij leven? Juist; kom uit die stoel en ga fietsen, wandelen of zwemmen. Goed voor lichaam en geest. Maar als het er niet van komt, ook dan zijn er andere mogelijkheden om lichamelijk actief te blijven. Wat dacht u van een bezem om uw eigen straatje schoon te vegen, dat is ook bewegen. Bent u slecht ter been dan kunt u vanuit uw stoel aangepaste lichamelijke oefeningen doen.
 
U zult misschien denken waar gaat dit over, en wat heeft dit nu met politiek te maken. Het is wel de basis van de maakbaarheid van onze toekomstige gezondheidszorg. De VVD vindt dat preventie veel meer aandacht verdient om het voor ons allen betaalbaar te houden. Een ieder, dus ook ikzelf moet bewegen en steeds opletten dat ik mijn gezond verstand gebruik en roei met de riemen die mij aangereikt worden. Je bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor al die dingen in jouw leven. Als je fit wilt zijn moet je niet gaan afwachten wat een ander voor je doet. Je zult het echt zelf moeten doen. Bewegen zullen we dus met z’n allen ondernemend en samenredzaam moeten oppakken en dat maakt ons allen vitaler.

Lijst 1, GR2014


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1 GR2014, 'De vitale burger'' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap