Column van lijst 1 GR2014, Ondernemen in Giessenlanden

VERKIEZINGEN geplaatst op vrijdag 31 januari 2014

Trefwoorden: column, ondernemen, opinie

Ondernemen in Giessenlanden

Zaterdagochtend, ik ben net terug van een rondje hardlopen. Wat hebben we hier toch een mooi landschap. Die schapenkopjes in de mist, het blijft een prachtig gezicht. Ik ben blij dat we 20 jaar geleden uit de stad zijn vertrokken, om hier te werken en wonen. Hier kent men elkaar nog. Tijdens het sporten groet ik de mensen onderweg. Ook deze ochtend bruist het van de bedrijvigheid. En er wordt heel wat verbouwd en opgeknapt. Het is hier een bedrijvig volkje. Dat zie je ook aan het aantal ondernemingen in de gemeente Giessenlanden, maar liefst 1425. Er zijn veel bedrijven in de bouw, zakelijke dienstverlening en landbouw. Ik ben blij dat de gemeente dit koestert. Mijn eigen bedrijf heeft meer ruimte nodig. Binnenkort overleg  ik dit met de gemeente.
 
Economische activiteiten zijn essentieel voor de vitaliteit van Giessenlanden. Het MKB (midden- en kleinbedrijf) is immers zeer belangrijk voor de werkgelegenheid. Net zo belangrijk is het om een gemeenteraad te hebben die het MKB faciliteert en daar goed mee samenwerkt. Een gezond bedrijfsleven zorgt voor werkgelegenheid, en dat maakt onze gemeente weer aantrekkelijk als woonomgeving. Die aantrekkingskracht hebben we nodig om het inwoneraantal op peil te houden, en dát is weer een voorwaarde voor een florerende middenstand. En natuurlijk de andere voorzieningen. Allemaal zaken die heel belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze kernen. Het is dus eigenlijk een vicieuze cirkel: zonder bedrijven geen werkgelegenheid, zonder werkgelegenheid minder bewoners, en met minder bewoners afbrokkelende voorzieningen. Het bedrijfsleven is dus cruciaal voor de toekomst van ons gebied. Daarom is het belangrijk dat de gemeente aantrekkelijk is en blijft voor deze bedrijven. Geen onnodige regels, geen onnodige lasten, maar juist ruimte voor ondernemers. Als we dan ook nog glasvezel krijgen dan zou dat goed zijn voor mijn bedrijf, maar ook mijn pubers thuis zouden in hun handen wrijven. Ze zijn net uit bed als ik bij ons huis aankom. Zo, ik heb mijn beweging voor vandaag weer gehad. Nu anderen bewegen om de VVD het mandaat te geven om het ‘ondernemend en samenredzaam’ op te lossen.

Lijst 1, GR2014

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1 GR2014, Ondernemen in Giessenlanden' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap