Column van lijst 1 GR2014, Uitgeven en bezuinigen!

VERKIEZINGEN geplaatst op dinsdag 11 februari 2014

Trefwoorden: column, opinie

Uitgeven en bezuinigen!
 

 
Dat is eigenlijk toch een tegenstelling?
Ja en nee.
Een korte uitleg. In een gemeente gaat het er net zo aan toe als in een gezin.
Als de uitgaven hoger zijn dan wat er binnenkomt, dan moeten financiële maatregelingen worden getroffen. En kunnen er bijvoorbeeld minder nieuwe dingen worden aangeschaft.
Zo heeft Giessenlanden in het verleden te veel hooi op z'n vork genomen, en waren de uitgaven elk jaar weer hoger dan de inkomsten! Dan zijn er maatregelen nodig. Zo simpel is dat.
Dat kan door meer geld van de burgers te vragen (meer belastingen!) of door de  uitgaven te beperken. Gelukkig heeft de gemeente een spaarpot en kan de rente daarvan het tekort gedeeltelijk opvangen. Maar voldoende is dit niet. Het gemeentebestuur heeft er daarom voor gekozen om de broekriem aan te halen en kritisch te zijn op alle uitgaven.
 
Nog steeds zijn er mensen die denken dat we het spaargeld gewoonweg kunnen opmaken. Simpelweg potverteren past echter niet bij de VVD, en zal op termijn alleen maar leiden tot hogere belastingen, zoals de OZB. Zo gaat het ook in een gezin. Als je moeite hebt om de rekeningen te kunnen betalen, moet je niet naar je spaarcenten grijpen. Je moet eerst nadenken hoe het anders kan en kijken wat echt nodig is. Vaak blijken er goedkopere alternatieven voorhanden, of je kunt zaken beter en slimmer voor elkaar krijgen door het samen aan te pakken. Deze vorm van denken ontstaat vaak in moeilijke tijden en moet er bij zowel het gezin als de gemeente toe leiden dat het huishoudboekje weer voor de langere termijn op orde komt.
Als je dat eenmaal voor elkaar hebt, dan ontstaat er als vanzelf weer ruimte om te denken aan morgen en overmorgen en....... aan nieuwe plannen en investeringen.
We willen dus niet somberen, maar positief en creatief kijken naar de mogelijkheden die er zijn, zónder dat de lasten voor de inwoners van Giessenlanden onevenredig stijgen.
De insteek van de VVD is om het 'ondernemend en samenredzaam' op te lossen.

Lijst 1, GR2014


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1 GR2014, Uitgeven en bezuinigen!' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap