Column van lijst 1, Wikken en Wegen

VERKIEZINGEN geplaatst op zondag 16 februari 2014 door Fractievoorzitter

Trefwoorden: column, opinie, vvd

Wikken en Wegen

Lage lokale belastingen, en in elk dorp minimaal een school, een dorpshuis, een supermarkt en een binnen- en buitensportvoorziening. Meer groen en kinderspeelplaatsen, en vooral ook een veilige en mooie omgeving om te wonen. Met voldoende parkeerplaatsen, goed openbaar vervoer en gelegenheid om te wandelen, fietsen en recreëren. Iedereen wil dat graag, en dus staan de verkiezingsprogramma’s weer vol met dit soort wensen, soms zelfs geformuleerd als beloften. “Stem op ons, en wij zorgen er voor dat….”
Een verstandige kiezer beseft dat dat nooit allemaal tegelijk en binnen één raadstermijn kan worden gerealiseerd. Politiek is meer een kwestie van een beetje hier, een beetje daar, en vooral keuzes maken. En vaak zijn dat moeilijke keuzes. Meer uitgeven en tegelijkertijd de belasting verlagen, dat gaat immers niet samen.
Dan is het van belang om even verder te kijken, en tussen de regels van de verkiezingsfolder of het partijprogramma door te lezen. Een mooie en veilige gemeente, dat willen alle partijen. Maar hoe zullen zij tegengestelde belangen afwegen, hoe gaan zij om met geheel nieuwe problemen en uitdagingen? Vanuit welke basishouding behartigen zij de belangen van de overheid en de inwoners?

Dit is waar de VVD voor staat:

Vrijheid. De overheid moet streven naar maximale autonomie en ontplooiing van de burgers, die slechts wordt beperkt daar waar de vrijheid van de een de vrijheid van de ander in de weg zit. Mét oog voor de belangen van komende generaties.
Verantwoordelijkheid. Een burger moet zich bewust zijn van de gevolgen van zijn handelen, en de gevolgen daarvan dragen. Maar als hij zichzelf niet kan redden, dan moeten we hem helpen.
Verdraagzaamheid. Een vrije burger laat ook anderen vrij. De overheid bemoeit zich niet met privé-zaken. En democratie mag niet ontaarden in de terreur van de meerderheid.
Sociale rechtvaardigheid. De overheid schept gelijke kansen voor iedereen, en biedt degenen die dat echt nodig hebben wat extra. Zónder daarbij onnodig te treden in hun persoonlijke verantwoordelijkheid en waardigheid.
De VVD Giessenlanden heeft dit allemaal prachtig samengevat in het motto van de komende gemeenteraadsverkiezingen: ondernemend & samenredzaam.

Lijst 1, GR2014


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1, Wikken en Wegen' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap