Column van lijst 1, VVD een jongerenpartij?

VERKIEZINGEN geplaatst op maandag 3 maart 2014

Trefwoorden: column, jongeren, opinie

VVD een jongerenpartij?

De VVD-bestuurder in driedelig grijs of mantelpak met parelketting is een achterhaalde karikatuur. Maar wat wel klopt is dat je in gemeenteraden en andere besturen vaak liberalen ziet die maatschappelijk wat hebben bereikt, en hun tijd en ervaring willen inzetten voor het algemeen belang. Voor oud en jong, arm en rijk, vrouwen en mannen. Dus ook voor de generatie die nog op school zit, studeert of net is gestart in de eerste echte baan. Die hun eerste huis gaan huren of kopen, en om zich heen kijken waar ze hun kinderen naar de crèche en basisschool kunnen brengen. Dat betekent dat wij oog hebben voor de huidige generatie jongeren die straks het fundament onder onze samenleving zullen zijn.
Een greep uit het programma van de VVD Giessenlanden:
  • We willen dat onze jeugd veilig naar school kan. Verkeersmaatregelen helpen daarbij.
  • We kiezen voor een veilige woonomgeving, met werkgelegenheid en betaalbare huisvesting voor jongeren.
  • De gemeente zorgt voor voldoende sportfaciliteiten, die waar mogelijk worden beheerd door de gebruikers en/of dorpsraden.
  • De overheid betuttelt niet, en laat of maakt ruimte voor initiatieven van ondernemers en (groepen van) inwoners.
  • Belastingen zijn niet hoger dan strikt noodzakelijk.
  • Daar waar jongeren door omstandigheden in de knel komen, wordt passende hulp geboden. 
  • De gemeente moet meer kerngericht gaan werken, en zaken over laten aan die mensen die er direct mee hebben te maken én zich daar ook verantwoordelijk voor willen stellen.
Je ziet het, de VVD wil de jongeren zeker niet pamperen, maar daagt hen ook uit zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het dorp waarin zij wonen en de sociale verbanden waarin zij zich bewegen. Daarbij zorgt de overheid voor het raamwerk, en springt bij als er iemand buiten de boot dreigt te vallen.
Spreekt dit je aan? Dan kun je op 19 maart op de VVD stemmen. Of wil je wat vragen en/of mee discussiëren? Huibert Rietveld en Caroline de Vor (die ook beiden op onze kieslijst staan) beheren daarvoor het twitteraccount @giessenlandenjr. Hun motto: Jonge liberalen laten zich horen over een ondernemend & samenredzaam Giessenlanden.
 

Lijst 1


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1, VVD een jongerenpartij?' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap