Column van lijst 1, Giessenland vakantieland?

VERKIEZINGEN geplaatst op zaterdag 8 maart 2014

Trefwoorden: column, opinie

Giessenland vakantieland?

Koeien, paarden en schapen in de wei, oude watermolens en kerken en andere prachtige historie, schoon water om in te vissen en om ’s winters op te schaatsen, pittoreske boerderijen langs een slingerend dijkje. De Alblasserwaard heeft veel moois, en je zou verwachten dat drommen toeristen van dit gebied willen genieten. Waarom is dat dan niet zo? Althans, niet in die aantallen die je zou verwachten. Misschien zijn we zelf veel te bescheiden, en hebben we te weinig bekendheid gegeven aan de natuur, rust en ruimte die we te bieden hebben. Misschien ook beseffen we zelf niet helemaal in welk een bevoorrecht gebied we wonen. Of denken we dat een houten bordje aan de weg met B&B en een pijl die wijst naar het boerenerf voldoende wervend is.
 
Inkomens en werkgelegenheid staan onder druk. Dan kun je proberen om Philips naar Arkel te halen, of het hoofdkantoor van Heineken in Giessenburg te vestigen, maar dat gaat niet lukken. Wel liggen er mooie kansen om recreatie en toerisme verder te ontwikkelen. Dat vraagt om een goede samenwerking tussen overheid en ondernemers, en vooral om een gemeente-overstijgende, gebiedsgerichte aanpak. Iedereen heeft daar voordeel van. Meer werkgelegenheid (ook voor jongeren), meer inkomsten voor de gemeente, en de extra fietspaden die we voor de toeristen aanleggen gebruiken we natuurlijk ook zelf. Overlast wordt niet verwacht. Onze mooie veenpolder trekt vooral ouderen en gezinnen met jonge kinderen. Jongeren die naar het strand en de disco willen zoeken dat niet in de Alblasserwaard. Misschien sta je hoogzomer in de rij bij de bakker vanwege alle campinggasten die daar ook hun brood komen halen. Maar bedenk dat zonder die bezoekers de bakker misschien al lang vertrokken zou zijn uit het dorp.
 
De VVD wil zich inspannen voor meer ontwikkeling van recreatie en toerisme. Door ondernemers bij elkaar te brengen en hen te faciliteren, en door samen met andere gemeenten het noodzakelijke beleid te ontwikkelen. En dat ook uit te voeren. Maar vooral door overal uit te dragen dat we in een mooie omgeving wonen, met fantastische mensen. Een ondernemend en samenredzaam scenario.
 

Lijst 1, GR2014


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1, Giessenland vakantieland?' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap