Column van lijst 1, Verkiezingsstress

VERKIEZINGEN geplaatst op donderdag 13 maart 2014

Trefwoorden: column, opinie

Verkiezingsstress

Weer een verkiezingsprogramma in de brievenbus. De tafel ligt vol verhalen met verhullend taalgebruik. Hoe moet ik nu een keuze maken? De ene partij belooft nog meer dan de andere.
In de verkiezingsprogramma’s wordt veelal ingegaan op actuele thema’s. Maar wat speelt er de komende vier jaar, dat kan toch niemand overzien?
Het houdt me wel bezig, wat er in Giessenlanden gebeurt is immers dichtbij. Daarom volg ik in Het Kontakt welke discussies er spelen, en soms luister ik de vergaderingen van de gemeenteraad terug via de website. De onderwerpen zijn zeer divers. Je moet dus breed georiënteerd zijn om een goede afweging te kunnen maken. Goed dat er mensen zijn die daar hun tijd aan willen besteden.
Ik probeer los van de actualiteit en de verkiezingsprogramma’s voor mezelf vast te stellen wat ik nou echt belangrijk vind. Zo hoop ik een partij te vinden die zoveel mogelijk van mijn uitgangspunten onderschrijft. Die uitgangspunten zijn immers de leidraad bij de standpunten nu en in de toekomst. Zowel bij mij als bij de gemeenteraadsleden.
 
Zou de VVD een partij zijn voor mij?
Want persoonlijk vind ik vrijheid en verantwoordelijkheid belangrijk. Een mens moet de gevolgen van zijn daden zelf dragen. Kan een mens zichzelf niet redden, dan moeten we helpen. Zonder dat daarmee zijn verantwoordelijkheid verdwijnt. Alleen als er besef is van verantwoordelijkheid kan er vrijheid zijn. En dat heeft weer alles te maken met verdraagzaamheid. Oftewel medemensen vrij laten. Als daarbij maatschappelijke grenzen worden overschreden, dan is overheidsingrijpen nodig. Zo zie ik ook de rol van de overheid in het algemeen. Verder vind ik dat het huishoudboekje op orde moet zijn. Nu heeft onze gemeente een behoorlijk vermogen, maar dat is niet bedoeld om lopende uitgaven mee te doen. Nee, lopende uitgaven moeten worden betaald uit lopende inkomsten. Zo doe je dat thuis toch ook? In een tijd dat overheden terugtreden zijn capaciteit, creativiteit en het organiserend vermogen van burgers meer dan welkom. Betrokken burgers komen vaak zelf met ideeën. Gelukkig zijn die er nog: ook in onze gemeente! Ondernemende samenredzaamheid, daar gaat het om.
 

Lijst 1, GR2014

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1, Verkiezingsstress' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap