Column van lijst 1, Uw gemeentebelang?

VERKIEZINGEN geplaatst op zondag 16 maart 2014

Trefwoorden: stemmen

Uw gemeentebelang?

Heeft stemmen voor de gemeenteraad wel zin? Die vraag krijg je vaak te horen. De landelijke politiek lijkt immers verreweg de belangrijkste speler te zijn als het gaat om de inrichting en het besturen van Nederland. Toch wordt ons dagelijks leven sterk beïnvloed door het locale bestuur, de gemeente. Huisvesting, onderwijs, veiligheid, sociale voorzieningen, welzijn, cultuur en sport zijn stuk voor stuk onderwerpen waar het gemeentebestuur nauw bij betrokken is.
De gemeente zorgt er voor dat de riolering werkt, het vuilnis wordt opgehaald, en dat de wegen en fietspaden worden onderhouden. En de gemeente zorgt voor een uitkering of (wat nog beter is) een baan als je geen inkomen hebt.
 
Ook wil de gemeente verkeershinder verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Daarbij past de aanleg van (ultra)stil asfalt op de A15/A27 en de N214/216. Sluipverkeer mag de rust en de veiligheid niet aantasten. Verkeersveiligheid krijgt sowieso veel aandacht van het gemeentebestuur, maar wel met een terughoudend gebruik van verkeersdrempels, zodat brandweer, ambulancedienst, gehandicapten, landbouwvoertuigen en logistieke ondernemingen niet onnodig worden gehinderd. En de openbare verlichting blijft gewoon heel de nacht branden, mét duurzame en energiezuinige LED armaturen. Willen we wel windmolens, waar kan woningbouw plaatsvinden, bouwen we wel of geen nieuw dorpshuis, is de brandweer voldoende paraat, wat gaan we overdragen aan de dorpsraden? Allemaal vragen waarop de gemeenteraad een antwoord moet geven.
 
Een nog lang niet volledige opsomming van zaken waar de gemeente over gaat, en die allen van belang zijn voor elke inwoner van Giessenlanden. Dat raakt dus ons allen. Dan kun je besluiten zelf actief te zijn in de gemeentepolitiek, of dat overlaten aan anderen. Maar dan wel liefst aan mensen die weten wat ze willen met de gemeente, én de inzet en kwaliteiten hebben om dat zo goed mogelijk te bereiken. De VVD heeft zulke mensen. Zij willen verder werken langs de lijnen die de afgelopen raadsperiode zijn uitgezet, ondernemend en samenredzaam, met als doel een betaalbare gemeente waar het voor iedereen goed wonen is.
Ga dus stemmen op woensdag 19 maart!
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Column van lijst 1, Uw gemeentebelang?' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap