Paspoort Bert Snoek

Bert Snoek, lijsttrekker VVD Giessenlanden en per 24-04-2014 wethouder. Per 11-12-2014 gestopt als wethouder. Per 11-12-2014 raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de raad en voorzitter van de informatieavond.
Per 1-1-2017 ook plaatsvervangend fractievoorzitter

Bert Snoek (1956), geboren en getogen in Gorinchem, getrouwd met Janet van der Ben, 3 kinderen;  sinds 1985 woonachtig aan de Kerkweg 36 in Schelluinen.

Opleiding & ervaring Na de middelbare school in dienst getreden bij het Ministerie van FinanciĆ«n en sindsdien in vele functies en op vele plaatsen gewerkt bij onderdelen van de Belastingdienst. Fiscaal geschoold, maar de laatste 20 jaar werkzaam in projecten op het snijvlak van nieuwe processen en ICT.
Verbonden aan het project Horizontaal Toezicht in het Midden- en Kleinbedrijf. Een nieuwe manier van werken van de Belastingdienst waarbij zij nadrukkelijk de samenwerking zoekt met brancheverenigingen en fiscaal dienstverleners (accountants-, boekhoud- en administratiekantoren).

Vrijwilligerswerk Voetbalvereniging Schelluinen (scheidsrechter), regiocommissie voor het schoolvoetbal en de basisschool het Tweespan.
In 2007 voor zijn inzet koninklijk onderscheiden.

Mijn politieke drijfveer? Ik onderschrijf voor 100 % de waarden waarom het in de VVD gaat: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen.

Waarom in het gemeentebestuur? Ik vind dat iedereen naar vermogen een steentje moet bijdragen aan onze samenleving. In alle facetten. Dat kan bijvoorbeeld zijn als werknemer, ondernemer, zorgzame buur, vrijwilliger en dus ook als lokaal bestuurder.
Samenleven betekent voor mij gebruik maken van de kracht en capaciteiten van de mensen. Daarbij moeten we goed zorgen voor de mensen die het echt nodig hebben. Iedereen telt! Daar wil ook ik aan bijdragen.

Sociale media: Twitteren met Bert, Klik hier!