Paspoort Ad van Duin

Ad van Duin, raadslid en plaatsvervangend fractievoorzitter.
Per 31-12-2016 gestopt als plaatsvervangend fractievoorzitter en per 1-1-2017 naast het raadslidmaatschap gestart als bestuurslid PR & Communicatie van VVD netwerk Alblasserwaard.

Ad van Duin ( 1949), geboren en getogen in Soest, sinds 1991 woonachtig in Giessenlanden, tot 2000 in Hoornaar en t/m 12 sept. 2017 aan de Roerdompstraat in Schelluinen. Heden woonachtig in Arkel.

Opleiding & ervaring Na de middelbare school als 20-jarige werktuig- en bouwkundige in dienst getreden bij een groot Amerikaans bedrijf in Soest. Na vijf jaar overgestapt naar een commerciële uitdaging. Als marketing manager 15 jaar ervaring opgedaan bij een internationale sales organisatie. In 1989 als ambtenaar in dienst getreden bij de sociale werkvoorziening Drechtwerk in Dordrecht, waar ik als MT- lid van het Industrieel Centrum de portefeuille Verkoop & Marketing beheerde. Enkele jaren geleden ben ik om reden van de thuissituatie met vervroegd pensioen gegaan.

Bestuurs- en Vrijwilligerswerk Ik bekleedde voorheen diverse bestuursfuncties in het bedrijfsleven en ik ben na mijn vervroegde pensionering actief geworden in bezigheden rondom mijn eigen woonomgeving, zoals lid van het Wmo-platform Giessenlanden (Wet maatschappelijke ondersteuning), lid van de klankbordgroep Leefbaar Schelluinen, Oppositieteam ‘Vogel & van Duin’ voor een veilige verkeersentree/ turborotonde in Schelluinen, lid Burgerpanel van de gemeente Giessenlanden, lid Ledenraad van de Rabobank, Burger in Blauw, 12 jaar lid van de VVD steunfractie en  webmaster VVD Giessenlanden. Vanaf maart 2010 raadslid in Giessenlanden, sinds voorjaar 2013 lid van de clientenraad van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Mijn politieke drijfveer? Mijn motivatie om weer kandidaat te zijn voor de gemeenteraad is dat ik, met mijn (maatschappelijke) ervaring, een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van Giessenlanden. Dat onze gemeente met alle 7 kernen een groene- en veilige rustoase blijft in het Groene Hart. Door de vele nieuwe taken en voor meer invloed in de provincie is opschaling onafwendbaar. Besluiten moeten zijn gebaseerd op argumenten, die ik zal toetsen aan de drie K's: Kwetsbaarheid, Kostenbeheersing en Kwaliteit. Ik ben geen voorstander van verkeersdrempels en speeltjes (zoals kleine windmolenparken) waarvoor de burger eerst veel belastinggeld moet opbrengen.

Waarom bij de VVD? De VVD staat voor ondernemend besturen, waarbij centraal staat het samen denken en doen in oplossingen en minder in procedures.

Sociale media: Twitteren met Ad, Klik hier! Sinds kort ook op Facebook