Paspoort Teus van Houwelingen

Teus van Houwelingen, raadslid.
Daarnaast per 24-04-2014 plaatsvervangend voorzitter van de raad en voorzitter van de informatieavond.
Per 11-12-2014 gestopt als raadslid en (plaatsvervangend)voorzitter van de raad en de informatieavond.
Per 11-12-2014 wethouder.
Per 17-04-2017 gestopt als wethouder en is nu de eerst opvolgende van de kandidatenlijst voor de zittende gemeenteraad.
 
Teus van Houwelingen (1955), opgegroeid in Giessendam, is getrouwd met Joke Blokland, en woont sinds 2001 in Noordeloos.
 
Opleiding: Al op mijn 16e ging ik naar de Hogere Landbouwschool. Die overgang bleek te groot te zijn, en na een jaar zocht ik een baantje. Rond m’n 35e ging ik rechten studeren, gevolgd door Sociale Wetenschappen. Die tweede studie is wegens tijdgebrek niet afgemaakt. 
 
Werk: na enkele jaren in de paardensport werkte ik 20 jaar op een raffinaderij. In 2000 overgestapt naar het ministerie van BZK, en later overgegaan naar de Politie. Daar enkele (heel) verschillende functies gehad waar ik mijn kennis en ervaring kon inzetten op de gebieden recht,beleid en bedrijfsvoering. Daarnaast heb ik een juridisch adviesbureau. Low profile, ik doe alleen zaken die juridisch interessant zijn of om iemand te helpen die geen dure advocaat kan betalen.
 
Bestuurlijke ervaring: Van 1990 tot we naar Noordeloos verhuisden lid van de gemeenteraad van Dirksland. Daarvan vier jaar wethouder en loco-burgemeester, en o.a. president-commissaris van de Sociale Werkvoorziening op Goeree-Overflakkee. Regelmatig schrijf ik stukken voor de minister. Als voorzitter van twee gemeentelijke commissies behandelde ik ca. 400 bezwaarschriften en klachten. En nu dus weer lid van de raad van Giessenlanden sinds 2010.
 
Mijn politiek drijfveer? De overheid moraliseert, beknot en bedisselt van alles en nog wat voor de burgers, waarbij vergeten lijkt te zijn dat de overheid er is voor de burgers en niet andersom. Ik ga niet op de barricaden, maar wil wel de overheid 'infiltreren' met liberaal gedachtegoed en een aantal fatsoensnormen. Dat we zorgvuldig en respectvol met elkaar blijven omgaan, zeg maar.
 
Waarom bij de VVD? Omdat ik binnen die partij geestverwanten tref, die net als ik vinden dat de overheid moet zorgen voor een veilige omgeving waarin burgers, bedrijven en organisaties zelf richting kunnen geven aan hun leven en ontwikkeling, binnen de grenzen van goed burgerschap.

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap